Het Bultpark

SmallLogoHet Bultpark is misschien wel het mooiste park van Lelystad. Lage en hoge stukken park (vandaar de naam) wisselen elkaar af, grote waterpartijen en land, zonnige en schaduwrijke plekken, een grote variatie aan bomen en struiken (waarvan een aantal met eetbare vruchten), spannende doorkijkjes en volop vogels en andere, meest kleine, dieren. Het park met de vele houten bruggetjes waarop je over de waterpartijen kan kijken om allerlei watervogels te bespieden, waarvan de fuut een heel bijzonder exemplaar is.

Klik op onderstaande link om direct naar de nieuwsbrief te gaan.

 

Nieuwsbrief mei-juni is uit.

Ook het wonen aan de rand van het park of vijver kan je als één van de mooiste plekjes van Lelystad noemen.Het park wordt steeds drukker gebruikt. Natuurlijk door hondenliefhebbers uit de woonwijken Schouw, Kempenaar, Gondel, Kogge en Hanzepark die grenzen aan het park, maar ook door wandelaars, vissers, natuurliefhebbers, vogelkenners, ouderen uit de Hanzeborg, geïnteresseerden die de Bomenroute lopen en natuurlijk door veel fietsers die via het park hun route kiezen.

Bultpark

het Bultpark breidt niet in
het breidt uit
over aanpalende wijken
er is geluid van sport
en roepende dieren
planten en vruchten
tieren welig onder bomen
bruggetjes gaan over de plas
hoog van de bult ziet men neer
meer op wat is dan wat was

Gerhard Jansen
2016

Park voor iedereen

Een stuk natuur in je achtertuin om ‘s-morgens even te trimmen, twee rondjes om de vijver, voordat je naar je werk gaat. Jonge kinderen kunnen heerlijk ravotten over de met houtsnippers bestrooide paden en geheime plekjes ontdekken tussen de dichte begroeiing. Een balletje gooien met je energieke hond en een praatje maken met andere hondenliefhebbers.

Met je nieuwe vriendinnetje tussen de middag even chillen op een bankje of in het gras. In de namiddag met je vrienden een drankje drinken op de vele bankjes. Na het eten en een dag van hard werken even onthaasten aan de rand van de rustgevende vijver.

De rust daalt over het park bij het vallen van de avond. De lucht kleurt rood van de ondergaande zon en de romantiek groeit wellicht bij het ontsteken van de straatlantaarns. De vogels zoeken hun slaapplaats en de honden lopen hun laatste rondje met hun baasje.

Impressie

Er is geen galerie geselecteerd of de galerie is verwijderd.

Binnenkort

Geen activiteiten.